Patio House - Switzerland 

It was acknowledged that the house had to sit servant to the beautiful landscape and not trying to compete with it.  

From the beginning we worked with the clients to create a list of priority that we thought were important to create a bespoke piece of architecture and respond to the clients’ needs.

Some of the initial requirements were: the central patio, the importance of lighting, the simplicity of a pure shape and need of privacy.

Through the design process we developed a number of models and sections to test all our ideas and in order to create a bespoke inspiring house to live in.

Categories
Landscape, Architecture, Interior, 
Location
Switzerland 
Timeline
2018- 
Size
300 m2
Model.jpg
Model-Front.jpg
Enscape_2020-04-15-12-25-38.jpg

We conceived this house with a dual identity; one visible from outside and one private.

The public side has no windows and it looks like a solid element that crumbles at the bottom to give the illusion that house is not touching the ground.

The house is also surrounded by water to add another layer of “physical and visual” protection.

The other side of the house, the one facing the valley has a number of windows to create an interaction between users and the landscaping. Again, the façade is the element able to create this interaction. (Interactionism)

SECTION BB.jpg
Section Model.jpg

The bones of the house are made of concrete and steel while the facades are made of translucent insulated material. The clients have been supportive on the choice of this material from the beginning. The solution was chosen both for the powerful diffuse soft light effect coming inside the house, both in winter and summer and for the ability to create a pure elegant façade that can mute its own identity when the light inside the house is on or off.

We recognised early on the ability of this material to create interactionisms (from inside and from outside) so we all felt that was the perfect solution to accomplish our initial sketches.

Elevation.jpg
House Inside.jpg
House 00 3bed-SECTION AA.jpg
Diagram structure1.jpg
6.jpg
3.jpg
5.jpg
2.jpg
1.jpg

Copyright of STUDIO SINTAA